Rokkostuum verhuur

Voor gelegenheden waar een rokkostuum gewenst is, zult u de term “White tie” op de uitnodiging terug vinden. Het rokkostuum is eigenlijk het meest traditioneel gebleven kostuum uit de gehele collectie van gelegenheidskostuums. Het kostuum bestaat uit een jas met kort weggesneden voorpanden en lange achterpanden, de tails, zoals men in Engeland ook wel een rokkostuum noemt.

Bij een rokkostuum wordt een rokwit gedragen. Dat is de drie-eenheid van rokhemd, rokvest en rokstrik, allen van hetzelfde materiaal, witte piqcue, gemaakt. Een enkele keer wordt een rokkostuum ook wel gedragen met een zwart vest. Bijvoorbeeld bij de vrijmetselarij.

Accessoires voor gelegenheidskleding

Het huren van een rokkostuum komt op € 95,-
inclusief rokwit en stoomkosten

Over het algemeen wordt een rokkostuum gedragen op officiele aangelegenheden. Een groot gala, staatsbanket, promotie aan de universiteit, inhuldiging van de koning, zijn voorbeelden van gelegenheden met een officieel-feestelijk karakter.

Wij hebben rokkostuum verhuur, compleet met rokwit en eventueel lakschoenen. Wij vragen u een ruime tijd van tevoren langs te komen om te meten en te passen. Waarna wij uw rokkostuum reserveren en voor de door u gewenste datum klaarmaken. Het kan dan een dag tevoren gehaald worden en komt een dag na gebruik weer retour. Uw rokkostuum wordt indien mogelijk op uw maat aangepast op ons eigen atelier. De huur is inclusief kosten van reiniging etc.

Natuurlijk hebben wij ook een mooie collectie rokkostuums en alle bijbehorende accessoires in de verkoop.
Klik hoor voor meer informatie over het kopen van een rokkostuum.

Rokkostuums

Black tie is gesprecialiseerd in rokkostuums. Wij hebben een prachtig rokkostuum in de verhuur, maar natuurlijk ook vele mogelijkheden in rokkostuums en aanverwante accessoires in de verkoop.

Het rokkostuum onderscheid zich van een “normaal” kostuum door een aantal specifieke kenmeken. Zo heeft een rokkostuum lange panden aan de achterkant en korte voorpanden. De revers van een rokkostuum zijn opgesneden van vorm en altijd in zwart satijn. De kleur van een klassiek rokkostuum is zwart. De pantalon heeft een bies aan de zijkant. Deze bies kan enkel of dubbel zijn en heet een galon. De knoopjes aan een rokkostuum zijn van zwart satijn.

Een witte picqué strik en een rok overhemd, met opstaande boord en wit picqué front met frontknoopjes, en bijpassend vestje, ook in wit picqué horen bij deze outfit. Het rokhemd wordt altijd gedragen met manchetknopen, maar heeft enkele manchetten, dus zonder omslag.

Lakschoenen en zwarte langere sokken maken het geheel af. Stijlvol en elegant.

Wij hebben er voor gekozen om deze stijlvolle versie, de meeste gedragen variant, aan te bieden in de verhuur.

Maar natuurlijk zijn er bij rokkostuums, net zoals bij andere kleedstijlen, vele variaties mogelijk. Wij bieden u al deze mogelijkheden in de verkoop aan. Meerdere keuren en kwaliteiten behoren tot de mogelijkheden. Met natuurlijk ook weer alle bijbehorende accessoires.

Bovendien is het mogelijk om uw rokkostuum volledig naar wens en op uw maten bij ons aan te laten meten als maatkostuum.

Welkom!

Verder nog iets nodig?

Om de smoking helemaal af te maken mogen de volgende items niet ontbreken:

Op uw maten aangepast

Wij hebben een eigen atelier aan onze winkel, waar dagelijks onze gediplomeerde coupeuses alle kleding vermaken en verstellen. Ook voor de verhuur meten wij uw maten en zijn wij heel precies in hoe het allemaal komt te zitten. Het is uiteindelijk ook ons vistiekaartje als u in een bij ons gehuurd rokkostuum op een gala of promotie verschijnt!

Wij passen de lengte van de pantalon en mouwlengte van het jasje en de bandwijdte van de pantalon, voor de verhuur, indien nodig aan op uw maten. Het moet perfect passen! Bovendien kunt u het rokkostuum compleet huren, dus ook met overhemd en accessoires. Stomen en wassen is inclusief, wij ontzorgen u volledig!

Daar zorgen wij voor!

Bij herhaling van huren volstaat een mailtje of belletje. Wij bewaren uw maten, zodat we voor een volgende keer het rokkostuum weer precies op uw maten kunnen leveren.

De beste pakken

Wij hebben een uitgebreide collectie trouwpakken en maatpakken, met alle denkbare accessoires van vele merken waaronder: Eduard Dressler, Immediate, Roberto Vicentti, Wilvorst, Tziacco en Enzo Romano.

De beste stoffen

Wij werken samen met de bekendste stoffen leveranciers, zoals: Loro Piana, Holland & Sherry, Scabal, Dormeuil, Zegna, Reda en Harris Tweed. In combinatie met de beste ateliers en kleermakers een garantie voor een perfect pak.

Precies op maat

In ons eigen atelier, aan onze winkel, maken wij alle kleding op maat. Onze ervaren coupeuses kennen de kneepjes van het vak en passen uw kleding perfect op uw maat aan. Zodat het draagcomfort ideaal is en de pasvorm een mooi silhouet geeft.