Op maat gemaakt

Een goed zittend kostuum of pak begint bij het bepalen van de juiste maat. Er zijn tal van factoren die een rol spelen bij de juiste pasvorm voor de juiste persoon. Beginnend bij het wenselijke silhouet. Extreem modisch en zeer slank vallend, vaak de Italiaanse snit genoemd, tot het wat ruimere modern klassieke kostuum, vaak de Engelse snit genoemd. Niet voor iedere gelegenheid en iedere persoon is dezelfde pasvorm gewenst. Een echt ‘werkpak’, zoals dat van de bankier of politicus, vertegenwoordiger, directeur of sales representative is vaak wat ruimer gesneden. Zodat je er de gehele dag comfortabel en optimaal in kunt bewegen. Het feit dat het kostuum een wat ruimere pasvorm heeft, heeft niets te maken met de maat, maar met de gekozen ‘stijl’.

Als trouwkostuum en modisch kostuum, wordt tegenwoordig vaak voor een slankere, ‘jongere’ pasvorm gekozen. Zo’n kostuum is dan op het lijf gesneden en geeft een zeer slank silhouet. Deze pasvorm is niet voor ieder postuur geschikt, je moet er wel het figuur voor hebben. De bewegingsvrijheid wordt vaak een beetje beperkt, maar ziet er modisch en ‘strak’ uit.

Black Tie Den Bosch

Aanmeten

Als duidelijk is welke stijl of pasvorm men wil, kan het meten beginnen. Ons team van ervaren specialisten begeleid u door het proces, zo worden de juiste maten bepaald. De gehele collectie kostuums kan in ons eigen atelier aangepast worden op de gewenste maten. Onze coupeuses kunnen op dat gebied echt heel erg veel. Bovendien hebben wij dat helemaal zelf in de hand, omdat wij een eigen atelier aan huis hebben.

Maatkostuum

Een maatkostuum wordt speciaal voor u gemaakt, op basis van een speciaal voor u aangepast patroon en in de stof van uw keuze. Hiervoor passen we een aantal kostuums en meten we u helemaal op. Uw maten worden vervolgens in ons systeem opgeslagen, zodat een volgende bestelling identiek gemaakt kan worden. Bovendien kunnen we in dit geval het model, de knopen, voering en andere details zelf samenstellen, zodat er een individueel uniek kostuum ontstaat, speciaal voor u op maat gemaakt. Borduringen met initialen of jullie namen en trouwdatum zijn dan ook mogelijk en zorgen voor een zeer persoonlijke touch.

Na het meten, passen en bespreken van de wensen wordt het kostuum in een van onze ateliers in elkaar gezet. Hier wordt eerst een patroon voor u gemaakt, op basis van uw maatgegevens en de model keuze. Vervolgens loopt het kostuum de verschillende fases van ‘montage’ door, waarna het verstuurd wordt en het binnen ongeveer 4 weken voor u klaarhangt in onze winkel.

Eigen atelier

Black Tie gelegenheidskleding beschikt over een eigen atelier. Achter de winkel is een mooie ruimte ingericht als atelier. Met alle benodigde apperatuur, zoals naaimachines, lockmachine, blindzoom machine en 2 perstafels. Zonder onze vakbekwame coupeuses zouden we daar natuurlijk niets aan hebben. Onze coupeuses zijn gespecialiseerd in het aanpassen van de kostuums op de maten van de klanten. Mouwen korter maken, jasjes tailleren, niets is te gek, want het moet natuurlijk wel allemaal goed zitten. Bovendien kunnen wij met onze persapperatuur alles weer perfect reconditioneren als er een kreuk in is gekomen en ziet het kostuum er weer prachtig en piek fijn uit.

Persoonlijke aandacht

Wilt u bijvoorbeeld uw trouwpak, rokkostuum of galajurk op maat gemaakt door Black Tie? Maak dan een afspraak en klik hieronder.

De beste pakken

Wij hebben een uitgebreide collectie trouwpakken en maatpakken, met alle denkbare accessoires van vele merken waaronder: Eduard Dressler, Immediate, Roberto Vicentti, Wilvorst, Tziacco en Enzo Romano.

De beste stoffen

Wij werken samen met de bekendste stoffen leveranciers, zoals: Loro Piana, Holland & Sherry, Scabal, Dormeuil, Zegna, Reda en Harris Tweed. In combinatie met de beste ateliers en kleermakers een garantie voor een perfect pak.

Precies op maat

In ons eigen atelier, aan onze winkel, maken wij alle kleding op maat. Onze ervaren coupeuses kennen de kneepjes van het vak en passen uw kleding perfect op uw maat aan. Zodat het draagcomfort ideaal is en de pasvorm een mooi silhouet geeft.