Green Wedding

DUURZAME BRUILOFT

We zijn ons steeds beter bewust van de impact die onze beslissingen hebben op het milieu. Bijna allemaal zijn we op de hoogte van een de bekendste manieren om bewuster om te gaan met het milieu; we verspillen minder energie en eten minder vlees.  Maar wist je al dat je ook duurzaam kunt trouwen? Een zogenaamde Green Wedding.

Er zijn veel manieren om de belangrijkste dag van je leven, de bruiloft, op een duurzamere manier in te richten. Ga bijvoorbeeld voor gerecycled papier in plaats van gewoon papier voor de uitnodigingen, kies voor de fiets in plaats van een luxe auto of laat het vliegtuig staan op de huwelijksreis.

Ook als het gaat om het trouwpak is er een duurzamere mogelijkheid. Wilvorst presenteert met de Green Wedding-collectie voor het eerst een collectie die zich tot in de details inzet op duurzaamheid en milieubescherming.
Daarnaast zijn er op het gebied van maatpakken verschillende mogelijkheden om met natuurlijke materialen te werken.

Wilt u een duurzame keuze maken voor uw trouwpak? Maak dan gerust een afspraak in onze winkel. Wij informeren u graag over de mogelijkheden wat betreft de Green Wedding collectie of onze maatpakken.

wilvorst green wedding black tie

Met de Green Wedding collectie van Wilvorst is het mogelijk om een groene levensstijl door te voeren op de bruiloft. Eerlijkheid, duurzaamheid en toekomstgericht denken: dat is waar de collectie voor staat. Veel mensen kleden zich al op een duurzame en eerlijke manier in het dagelijks leven, ze leiden een bewust leven en denken vooruit. Met Green Wedding kan dit ook op de belangrijkste dag van je leven, de bruiloft.

Naast het feit dat de pakken gemaakt worden van natuurlijke materialen, is er ook aandacht besteed aan de extra’s zoals bijvoorbeeld een nieuwe duurzame hanger uit Italië. De ‘hang tag’ is gemaakt van afbreekbaar papier met bloemzaden, welke in de aarde gelegd kan worden en al na een paar weken groeien er bloemen uit. Misschien kunnen deze gebruikt worden in het bruidsboeket?

wilvorst green wedding black tie
vintage trouwpakken wilvorst black tie
wilvorst green wedding black tie
MAATPAKKEN

Ook als u wilt gaan voor een maatpak zijn er duurzame opties. Een maatpak heeft vele voordelen. U kunt deze geheel naar wens samenstellen en een maatpak wordt, zoals de naam al doet vermoeden, geheel op uw maten gemaakt. Er kan dus gekozen worden voor natuurlijke stoffen zoals bijvoorbeeld 100% wol of een voering van viscose.

Wilt u voor uw bruiloft een maatpak laten maken, of verder geïnformeerd worden over de mogelijkheden? Maak dan gerust een afspraak in onze winkel.

VINTAGE TROUWPAKKEN

De pakken van Good Manners passen perfect binnen de vintage stijl, maar worden ook op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd. Good Manners is een jong Belgisch merk.

Bent u helemaal weg van de stijl van Green Wedding, maar hoeft het van u niet perse een duurzaam trouwpak te zijn? Kijk dan ook eens bij onze vintage trouwpakken.

SCHOENEN

De schoenen (met bijpassende riem) van Paulo Bellini maken het plaatje helemaal compleet. Paulo Bellini schoenen worden in Nederland ontworpen en handgemaakt in Portugal door kleinschalige bedrijven, zodat er goed zicht is op het productieproces. Hiervoor worden alleen de beste leersoorten gebruikt.

De beste pakken

Wij hebben een uitgebreide collectie trouwpakken en maatpakken, met alle denkbare accessoires van vele merken waaronder: Eduard Dressler, Immediate, Roberto Vicentti, Wilvorst, Tziacco en Enzo Romano.

De beste stoffen

Wij werken samen met de bekendste stoffen leveranciers, zoals: Loro Piana, Holland & Sherry, Scabal, Dormeuil, Zegna, Reda en Harris Tweed. In combinatie met de beste ateliers en kleermakers een garantie voor een perfect pak.

Precies op maat

In ons eigen atelier, aan onze winkel, maken wij alle kleding op maat. Onze ervaren coupeuses kennen de kneepjes van het vak en passen uw kleding perfect op uw maat aan. Zodat het draagcomfort ideaal is en de pasvorm een mooi silhouet geeft.