Meetinstructies

Met onze maattabellen kunt u bepalen welke maat u hebt voor bijvoorbeeld pantalons, vestjes, colberts, etc. Deze staan hieronder per merk gesorteerd.

Bent u bijvoorbeeld opzoek naar een maattabel van Wilvorst? Klik dan hieronder op het juiste merk. Let goed op dat u de juiste maattabel gebruikt, sommige merken hebben namelijk meerdere pasvormen.

Door middel van onze uitgebreide meetinstructies kunt u de juiste maat bepalen. Deze maten kunt u bijvoorbeeld gebruiken als u een kledingstuk online besteld of bij het huren van een smoking.

Als u een afspraak heeft gemaakt in de winkel hoeft u natuurlijk niet uw eigen maten op te meten. Onze ervaren medewerkers hebben hier meestal geen meetlint meer voor nodig, ze hebben aan een blik genoeg.

Lichaamslengte

Deze maat spreekt eigenlijk voor zich, hierbij meet u uw lichaamslengte op in centimeters.

Boordmaat

De boordmaat heeft u nodig bij het aanschaffen van een overhemd. De naam zegt het al het gaat hier over de wijdte van de boord, of in dit geval de kraag. Hierbij meet u de omvang van de hals met wat speling. Het makkelijkste is om hiervoor een vinger tussen het meetlint en de hals te leggen.

Borstomvang

De borstomvang wordt gemeten over het breedste gedeelte van uw borstkast. Houdt het meetlint losjes om de borst, maar laat het wel aansluiten. Ook hier wordt er een vinger tussen de borstkast en het meetlint gehouden.

Buikomvang/ taillewijdte

De buikomvang/ taillewijdte wordt gemeten ongeveer te hoogte van de navel. De taille zit tussen de onderste ribben en de bovenkant van de bekken. Hiervoor is het belangrijk dat u ontspannen staat, en de buik niet aanspant of uitduwt. Het meetlint gaat weer aangesloten om de buik heen met een vinger ertussen.

Bandwijdte

De bandwijdte is de wijdte van de band van de broek en wordt gemeten op de plaats waar de band komt te zitten. Deze wordt rondom strak gemeten, weer met een vinger ertussen.

U kunt hiervoor ook de band van een bestaande broek opmeten, rondom van knoop tot knoopsgat.

Binnenbeen lengte

Dit is de lengte van de binnenbeen naad, deze kunt u meten aan de binnenkant van een goed zittende broek. Let erop dat u hiervoor een broek gebruikt die goed aansluit in het kruis en niet een broek met een laaghangend kruis. Meet hierbij van het kruis tot de onderkant van de broekspijp.