Jeroen Bosch

2016 Het Jeroen Bosch jaar. ‘s-Hertogenbosch viert de 500e sterfdag van Jheronimus Bosch.

“In 2016 komt Jheronimus Bosch naar huis. Tientallen topstukken van de Bossche meester keren terug naar de stad waar hij ze vijfhonderd jaar geleden maakte, voor de grootste overzichtstentoonstelling ooit: Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie, in het Noordbrabants Museum.

Nooit eerder waren zo veel werken van Bosch samen te bewonderen. Twintig schilderijen, negentien tekeningen, verschillende drieluiken en beschilderde panelen. Vanuit de hele wereld komen Jheronimus zijn wereldberoemde meesterwerken in 2016 terug naar ’s-Hertogenbosch.

Voorafgaand aan de expositie werd de afgelopen jaren een groot aantal schilderijen door vooraanstaande kunsthistorici, conservatoren en restauratoren onderzocht en gerestaureerd in het Bosch Research and Conservation Project. De resultaten, nieuwe verbanden, technieken en betekenissen – maar ook uitzonderlijke werken van Jheronimus’ collega-schilders, navolgers en tijdgenoten – worden tijdens Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie voor het eerst aan het publiek getoond.

Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie is hét hoogtepunt van het Bosch jaar 2016, een unieke gebeurtenis en een weergaloos eerbetoon aan de belangrijkste middeleeuwse kunstenaar van de Nederlanden.

Bezoek Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie en ervaar zelf de onnavolgbare kracht van de kunstenaar die vijf eeuwen na z’n dood nog altijd inspireert, de beroemdste Bosschenaar: Jheronimus Bosch.”

Speciaal voor dit jubileum jaar heeft Black tie Jheronimus Bosch stropdassen laten maken. Stuk voor stuk unieke kunstwerkjes, handgeschilderd naar afbeeldingen van Jeroen Bosch.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *