Hinthamerstraat 170, Den bosch
Maak afspraak of 073 - 613 01 31

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Kostuum op maat gemaakt

Perfect op maat

Een goed zittend kostuum of pak begint natuurlijk bij  het bepalen van de juiste maat. Er zijn tal van factoren die een rol spelen bij de juiste pasvorm voor de juiste persoon. Beginnend bij het wenselijke silhout. Extreem modisch en zeer slank vallend, vaak de Italiaanse snit genoemd, tot het wat ruimere modern klassieke kostuum, vaak de Engelse snit genoemd. Niet voor iedere gelegenheid en iedere persoon is dezelfde pasvorm gewenst. Zo is een echt "werkpak", zoals dat van de bankier of politicus, vertegenwoordiger, directeur of sales representative vaak wat ruimer gesneden, zodat het draag comfort ook optimaal is om je de gehele dag soepel in te bewegen. Het feit dat het kostuum een wat ruimere pasvorm heeft, heeft niets te maken met de maat, maar met de gekozen "stijl". Als trouwkostuum en modisch kostuum, wordt tegenwoordig vaak voor een slankere, "jongere" pasvorm gekozen. Zo'n kostuum is dan op het lijf gesneden en geeft een zeer slank silhouet. Let wel! Niet voor ieder postuur geschikt, je moet er wel het figuur voor hebben. De bewegingsvrijheid wordt vaak een beetje beperkt, maar voor het doel, er modisch en "strak" uitzien is dit een perfecte keus.

Als duidelijk is welke stijl of pasvorm men wil, kan het meten beginnen. Ons team van ervaren specialisten begeleid u door het proces van het bepalen van de juiste maten. Bij de collectie kostuums is het mogelijk om in ons eiegen atelier de kostuums aan te passen op de gewenste maten. Onze coupeuses kunnen op dat gebied echt heel erg veel. Bovendien hebben wij dat helemaal zelf in de hand, omdat wij een eigen atelier aan huis hebben.

Een maatkostuum wordt speciaal voor u gemaakt, op basis van een speciaal voor u aangepast patroon en in de stof van uw keuze. Hiervoor passen we een aantal kostuums en meten we u helemaal op. Uw maten worden vervolgens in ons systeem opgeslagen, zodat een volgende bestelling identiek gemaakt kan worden. Bovendien kunnen we in dit geval het model, de knopen, voering en andere details zelf samenstellen, zodat er een individueel uniek kostuum ontstaat, speciaal voor u op maat gemaakt. Borduringen met initialen of jullie namen en trouwdatum zijn dan ook mogelijk en zorgen voor een zeer persoonlijke touch.

 

Modellen maatpak knopen kostuum

 

Na het meten, passen en bespreken van de wensen voor alle opties en modelleringen, wordt het kostuum in een van oze atelier in elkaar gezet. Hier wordt eerst een patroon voor u gemaakt, op bais van uw maatgegevens en de model keuze. Vervolgens loopt het kostuum de verschillende fases van "montage" door, waarna het verstuurd wordt en het binnen ongeveer 4 weken voor u klaarhangt in onze winkel.

 

 patroon op maat revers pikeren

 

Eigen atelier

Black tie gelegenheidskleding beschikt over een eigen atelier. Achter de winkel is een mooie ruimte ingericht als atelier. Met alle benodigde apperatuur, zoals naaimachines, lockmachine, blindzoom machine en 2 perstafels. Maar zonder onze vakbekwame coupeuses zouden we daar natuurlijk niets aan hebben. Onze coupeuses zijn gespecialiseerd in het aanpassen van de kostuums op de maten van de klanten. Mouwen korter maken, jasjes tailleren, niets is te gek, want het moet natuurlijk wel allemaal goed zitten. Bovendien kunnen wij met onze persapperatuur alles weer perfect reconditioneren als er een kreuk in is gekomen en ziet het kostuum er weer prachtig en piek fijn uit.


naaimachine

  • Cleofe Finati Kostuums
  • Peter Scott kostuums
  • Masterhand trouwkostuum
  • Corne Liani trouwpakken
  • Melik
  • Holland & Sherry trouwkostuum
  • Harris Tweed kostuum stoffen
  • Eton gelegenheids kostuums
  • Wilvorst
  • arnaiz gelegenheids kleding